KözGázrezsó

Eljött a desszert idő!

2017. április 11. - kn_ora

Puding "megbolondítva"

17883949_10207531465598610_8594857582855016820_n.jpg

Úgy gondoltuk, hogy ideje bűnöznünk egy kicsit! Reméljük Ti is benne vagyok! :)

Sok konyhai tippet megosztottunk már Veletek az elmúlt hetekben, most viszont a tavasz beköszöntével egy kis desszertre vágytunk. Szerintünk néha-néha belepasszolhat valami ilyesmi finomság is egy egyetemista életébe, mert a recepthez szükséges alapanyagok szempontjából nem tekinthető drágának, főleg, ha valami szezonális gyümölcsöt vásárolunk hozzá (vagy ami még jobb, ha megcsapoljuk a nagyi kertjének termését).

Olvassátok el receptünket, próbáljátok ki, és variáljátok kedvetek szerint!

kepatmeretezes_hu_ps_aimg_3691.jpg

Hozzávalók (4 kehelyhez):

  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 450 ml tej
  • 2 x 3 evőkanál cukor
  • 1 doboz 200 ml-es tejszín (Hulala)
  • 15 dkg ribizli (vagy bármilyen friss/fagyasztott gyümölcs)
  • 4-5 babapiskóta durvára törve (esetleg keksszel helyettesíthető)

Elkészítés:

Első lépésként összeöntjük a pudingport, a tejet és a (3 evőkanál) cukrot, majd elkeverjük. Ezt követően folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük és kihűtjük (ez idő alatt szintén érdemes néhányszor megkeverni).

Második lépésként a tejszínt kemény habbá verjük.

Harmadik lépésként a választott gyümölcsöt a (3 evőkanál) cukorral pár percig forraljuk. Szerencsére nem kell semmi mást hozzáadnunk, ugyanis ereszt annyi levet a gyümölcs, hogy az végül öntetté váljon.

Negyedik lépésként, ha a puding egészen langyosra hűlt, óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.

Ötödik és egyben utolsó lépésként a három összetevőt, tehát a krémet, az összetört babapiskótát és a gyümölcsös öntetet üvegkelyhekbe rétegezzük. Többször is ismételhető a rétegezés, a kehely méretétől és a hozzávalók mennyiségétől függően. Az utolsó réteg viszont mindenképpen a gyümölcsös öntet legyen, hiszen így lesz szép a tálalás.kepatmeretezes_hu_ps_aimg_3719.jpgHa szeretnétek egy kicsit változatossá tenni, a ribizlit cserélhetitek málnára, eperre, meggyre… őszintén szólva bármilyen gyümölcsre, amit épp megkívántok / ami épp szezonális, friss és könnyen elérhető.

Lelkiismeret-furdalás mentes jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazrezso.blog.hu/api/trackback/id/tr2312416477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása