Puding "megbolondítva"
Úgy gondoltuk, hogy ideje bűnöznünk egy kicsit! Reméljük Ti is benne vagyok! :)
Sok konyhai tippet megosztottunk már Veletek az elmúlt hetekben, most viszont a tavasz beköszöntével egy kis desszertre vágytunk. Szerintünk néha-néha belepasszolhat valami ilyesmi finomság is egy egyetemista életébe, mert a recepthez szükséges alapanyagok szempontjából nem tekinthető drágának, főleg, ha valami szezonális gyümölcsöt vásárolunk hozzá (vagy ami még jobb, ha megcsapoljuk a nagyi kertjének termését).
Olvassátok el receptünket, próbáljátok ki, és variáljátok kedvetek szerint!
Hozzávalók (4 kehelyhez):
- 1 csomag vanília pudingpor
- 450 ml tej
- 2 x 3 evőkanál cukor
- 1 doboz 200 ml-es tejszín (Hulala)
- 15 dkg ribizli (vagy bármilyen friss/fagyasztott gyümölcs)
- 4-5 babapiskóta durvára törve (esetleg keksszel helyettesíthető)
Elkészítés:
Első lépésként összeöntjük a pudingport, a tejet és a (3 evőkanál) cukrot, majd elkeverjük. Ezt követően folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük és kihűtjük (ez idő alatt szintén érdemes néhányszor megkeverni).
Második lépésként a tejszínt kemény habbá verjük.
Harmadik lépésként a választott gyümölcsöt a (3 evőkanál) cukorral pár percig forraljuk. Szerencsére nem kell semmi mást hozzáadnunk, ugyanis ereszt annyi levet a gyümölcs, hogy az végül öntetté váljon.
Negyedik lépésként, ha a puding egészen langyosra hűlt, óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
Ötödik és egyben utolsó lépésként a három összetevőt, tehát a krémet, az összetört babapiskótát és a gyümölcsös öntetet üvegkelyhekbe rétegezzük. Többször is ismételhető a rétegezés, a kehely méretétől és a hozzávalók mennyiségétől függően. Az utolsó réteg viszont mindenképpen a gyümölcsös öntet legyen, hiszen így lesz szép a tálalás.Ha szeretnétek egy kicsit változatossá tenni, a ribizlit cserélhetitek málnára, eperre, meggyre… őszintén szólva bármilyen gyümölcsre, amit épp megkívántok / ami épp szezonális, friss és könnyen elérhető.
Lelkiismeret-furdalás mentes jó étvágyat! :)