KözGázrezsó

Top 7+1 legegyszerűbb csóró kolis kaja

2017. március 19. - matyi710

szendvics.jpgEbben az írásunkban összeszedtük Nektek, hogy mik azok az ételek, amiket a legegyszerűbben, leggyorsabban és legköltséghatékonyabban lehet elkészíteni egy kolis vagy egyetemista számára, hogy több idő és pénz maradjon inni és bulizni. Recepteket ebben a listában ne várjatok, tudjátok: a Google az egyetemista legjobb barátja. Itt van tehát a Top 7+1 legegyszerűbb csóró kolis kaja:

1. Smack leves – Azt hiszem nem kell senkinek bemutatni, olcsó, finom és laktató, pár perc alatt kész, és nyersen ropogtatva is meglepően ehető.

2. Pirítós – Tudom, tudom, kollégiumba nem lehet bevinni ilyen sátáni készüléket, mint a kenyérpirító, mert még a végén felgyújtod az egész kócerájt. A konyhai sütőben viszont hibátlanul lehet kenyeret pirítani és hogy miért is jó mindez? Azért mert a 2-3 napos zsömlék/kenyerek gyakorlatilag már ehetetlenek (nem azok, de elég szarok), viszont pirítva olyan hibátlan ízük lesz, mintha most jött volna a péktől.

3. Melegszendvics – Na a melegszendvics sütő a másik olyan eszköz, amit sokszor nem szeretnek a kollégiumokban, de ezt is meg lehet csinálni a sütőben és még az íze is jobb (olyan mintha a szoci minigrillben sütötted volna). Ha viszont valami igazán zseniálisra vágysz, akkor vágj félbe egy zsemlét, belezd ki, béleld ki baconnel vagy sonkával, üss bele egy tojást, egy kis sajt, hagyma, Vegeta, akármi a tetejére és kész is a királyi lakoma.

4. Bundás kenyér – Szintén az egyszerűsége miatt került fel a listára. Ide egy tippet adnék: a bundáskenyér készítése közben az olajban süss ki bacont is. Amikor kivetted a kenyeret, szórd meg reszelt sajttal, az szuperül ráolvad, ezután mehet rá a sültszalonna, és ha mellé szeletelsz még egy kis friss paradicsomot, akkor máris menőbb vacsid van, mint annak a szemétnek, aki rólad másolta a zh-t de ő kettest kapott, te meg megbuktál.

5. Gyorsfagyasztott bármi – Gyakorlatilag tényleg bármilyen gyorsfagyasztott étel (cordon bleu, hasábburgonya, sajt, stb.) pillanatok alatt elkészíthető és kiadós étkezésként tud szolgálni, akár sütőben, akár olajban sütve. Nagyon fontos, hogy jó kolishoz híven az olajat és a serpenyőt is kölcsönbe szerezd.

6.Mindent bele szendvics – Ahogy a neve is mutatja igazán kiadós ételről van szó. Gyakorlatilag bármit, amit a hűtőben találsz, rakd bele (persze csak azt, amit úgy gondolod, hogy összeillik). Hihetetlen nagy gourmet-kalandokat lehet átélni egy ilyen maradékokból összerakott szendviccsel és te sem tudod majd, hogy ezt eddig miért nem próbáltad ki. Tudom, hogy most nem hiszel nekem, ezért leírom a legtöbb hozzávalósat, amit valaha ettem: májkrém, sonka, szalámi, rántott hús, trappista, edámi, kígyóuborka, savanyú káposzta, paradicsom, ketchup, mustár, majonéz – a Subway elbújhat a p*csába emögött. De készült már sonkás-almás és májkrémes-lekváros szendvics is. (Igaz, ekkor a szobatársam nem kicsit részeg volt, de finom volt mindegyik. Tudom, mert megkóstoltam)

7. Mindent bele ham&eggs – Hasonló alapon készül, mint az előző. Az összes maradékot a hűtőből hozzá kell dobni a tükörtojáshoz, megsütni és már mehet is a nagy zabálás. Ezt kifejezettem ajánlom csoportos vacsorának, mert úgyis nagy lesz az adag, és közösen még több finomságot tudtok összeszedni bele.

+1 Menj haza – Ha hazamész, anyukád úgyis annyit főz, amennyi a perzsa seregnek is elég lett volna, aztán a maradékot elcsomagolja, mert nehogy már éhezzen a kicsi fia/lánya. Ezután egy hétig nem kell gondolkodnod azon, hogy mit egyél.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazrezso.blog.hu/api/trackback/id/tr7612351867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása