KözGázrezsó

Csirke, ananász, sajt - a tökéletes kombó!

2017. április 21. - berc

18076733_10207621565771058_474641419327649485_o.jpgImádjuk a csirkét, hiszen az olcsóbb húsok közé tartozik, tömérdek különböző recept létezik rá, ráadásul ha filézve vesszük, akkor különösebb macera sincs vele, ezért nem véletlen, hogy a múltkori brokkolis-sajtos, natúr csirkemelles vonalat folytatva ismét a csirkéhez nyúltunk: ananászos csirkét készítetettünk egyszerűen, gyorsan, tepsiben sütve!

Tipp: nagyobb, húspulttal is rendelkező boltokban, vagy pl. a Vásárcsarnokban olcsóbban, nagyobb választékban kaphattok csirkemellett, de nyugodtan készíthetitek filézett combból is - még szaftosabb lesz az étel. Ha nagyétkűek vagytok, 20 dkg-ot is számolhattok egy adagra, de persze kérdés, hogy mennyi köretet szedtek hozzá. :) Nézzük is, hogy mi hogy készítettük el, és hogyan tudjátok variálni még a receptet!

dsc_1147.JPGAnanászos csirkerecept rengetegféle van: a grafikánkon is látható, apróra vágott, wokban elkészített, esetleg tejszínnel felöntött vagy kíniasan, mézzel, szójaszósszal stb.-vel ízesített verzióktól elkezdve a serpenyőben előpirított, majd sütőben készre sütött receptekig mindent megtalálhattok. Mi azonban igyekeztünk gondolni Rátok (és magunkra), nincs idő a macerára, ezért a lehető legegyszerűbben készítettük el, úgy, hogy még mindig finom, és szaftos végeredményt kapjunk.

Úgyhogy fogtunk egy magasabb falú tepsit, kivajaztuk (kis olaj is megteszi), a csirkemelleket sóztuk-borsoztuk (tipp: nem is kell előre, tegyétek a tepsibe, és ott is mehet a fűszerezés, így eggyel kevesebb a mosatlan), ráhelyeztük az ananászkarikákat, kicsit meglocsoltuk a levével is, majd beborítottuk jó sok sajttal. Ennyire egyszerű, innentől a sütő teszi a dolgát: 40 perc alatt 180 fokon légkeveréses módban tökéletesre sül a csirkénk. (Protipp: előpiríthatjátok a csirkét serpenyőben, hogy kapjon egy kis pirult réteget, vagy süthetitek először alufólia alatt, hogy párolódjon, és utána felül sütéssel piríthatjátok rá a sajtot.)dsc_1154.JPGA hangsúly továbbra is azon van, hogy rajtatok múlik, hogy mennyi energiát fektettek a sütésbe, de ebből a receptből is látszik, hogyha éppen nincs sok időtök, akkor is lehet egy igazán finom és laktató vacsorát készíteni - egyszerre akár jó sok adagot is, hogy másnapra is maradjon, vagy a barátot/barátnőt is meg tudjátok lepni. 

Jó szokásunkhoz hűen gyűjtöttünk pár konkrét receptet is:
- csirkemell hawaii módra (sonkával feltúrbózott verzió)
- a tejszínes, serpenyős, apróra vágott verzó

Jó sütögetést, és ne felejtsétek, ha valami szépet, gusztát alkototok, akár ezt a receptet, akár mást - továbbra is várjuk képeiteket esetleg receptjeiteket Facebook oldalunkon üzenet formájában, emellett ne feledjétek, hogy a Pinteresten is megtaláltok minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazrezso.blog.hu/api/trackback/id/tr6612444089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása