Imádjuk a csirkét, hiszen az olcsóbb húsok közé tartozik, tömérdek különböző recept létezik rá, ráadásul ha filézve vesszük, akkor különösebb macera sincs vele, ezért nem véletlen, hogy a múltkori brokkolis-sajtos, natúr csirkemelles vonalat folytatva ismét a csirkéhez nyúltunk: ananászos csirkét készítetettünk egyszerűen, gyorsan, tepsiben sütve!
Tipp: nagyobb, húspulttal is rendelkező boltokban, vagy pl. a Vásárcsarnokban olcsóbban, nagyobb választékban kaphattok csirkemellett, de nyugodtan készíthetitek filézett combból is - még szaftosabb lesz az étel. Ha nagyétkűek vagytok, 20 dkg-ot is számolhattok egy adagra, de persze kérdés, hogy mennyi köretet szedtek hozzá. :) Nézzük is, hogy mi hogy készítettük el, és hogyan tudjátok variálni még a receptet!
Ananászos csirkerecept rengetegféle van: a grafikánkon is látható, apróra vágott, wokban elkészített, esetleg tejszínnel felöntött vagy kíniasan, mézzel, szójaszósszal stb.-vel ízesített verzióktól elkezdve a serpenyőben előpirított, majd sütőben készre sütött receptekig mindent megtalálhattok. Mi azonban igyekeztünk gondolni Rátok (és magunkra), nincs idő a macerára, ezért a lehető legegyszerűbben készítettük el, úgy, hogy még mindig finom, és szaftos végeredményt kapjunk.
Úgyhogy fogtunk egy magasabb falú tepsit, kivajaztuk (kis olaj is megteszi), a csirkemelleket sóztuk-borsoztuk (tipp: nem is kell előre, tegyétek a tepsibe, és ott is mehet a fűszerezés, így eggyel kevesebb a mosatlan), ráhelyeztük az ananászkarikákat, kicsit meglocsoltuk a levével is, majd beborítottuk jó sok sajttal. Ennyire egyszerű, innentől a sütő teszi a dolgát: 40 perc alatt 180 fokon légkeveréses módban tökéletesre sül a csirkénk. (Protipp: előpiríthatjátok a csirkét serpenyőben, hogy kapjon egy kis pirult réteget, vagy süthetitek először alufólia alatt, hogy párolódjon, és utána felül sütéssel piríthatjátok rá a sajtot.)A hangsúly továbbra is azon van, hogy rajtatok múlik, hogy mennyi energiát fektettek a sütésbe, de ebből a receptből is látszik, hogyha éppen nincs sok időtök, akkor is lehet egy igazán finom és laktató vacsorát készíteni - egyszerre akár jó sok adagot is, hogy másnapra is maradjon, vagy a barátot/barátnőt is meg tudjátok lepni.
Jó szokásunkhoz hűen gyűjtöttünk pár konkrét receptet is:
- csirkemell hawaii módra (sonkával feltúrbózott verzió)
- a tejszínes, serpenyős, apróra vágott verzó
Jó sütögetést, és ne felejtsétek, ha valami szépet, gusztát alkototok, akár ezt a receptet, akár mást - továbbra is várjuk képeiteket esetleg receptjeiteket Facebook oldalunkon üzenet formájában, emellett ne feledjétek, hogy a Pinteresten is megtaláltok minket!