Natúr csirkemell csőben sült sajtos brokkolival
Elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy egy tartalmas, de egészséges csirkés ételt is bemutassunk Nektek itt a rezsón, ami ráadásul egyszerű és nem is drága, úgyhogy az egyetemista étrendbe is könnyen beilleszthető. Persze nem feltétlenül a „kolis / utolsó filléres kaja” szint ez, de ha egy kiadós ebédet vagy vacsorát szeretnétek összedobni, ez tökéletes lesz.
Olvassátok el receptünket, próbáljátok ki, és variáljátok kedvetek szerint!
Hozzávalók:
- brokkoli
- csirkemell
- 1 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 5 dkg trappista sajt
- só, bors, margarin
Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk és ízlés szerint sóval, borssal, vegetával fűszerezhetjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük. Ha esetleg fagyasztott brokkolit használunk, annak általában 6-7 perc is elég. Ezután szűrőkanállal óvatosan leszűrjük.
A szósz elkészítéséhez csupán felverünk 1 tojást, majd hozzáadunk 1 kis pohár tejfölt, 5 dkg reszelt trappista sajtot, illetve sóval és borssal fűszerezzük. Ha ez mind megvan, lágyan összekeverjük.
Ezután egy kivajazott jénai tálba egyenletesen elhelyezzük a brokkolit és leöntjük a korábban elkészített szósszal.
A sütőbe helyezve 180 fokon körülbelül 15-20 percig sütjük, vagy amíg a szósz szép színt nem kap.
Eközben a csirkemell szeleteket kevés (olíva)olajon pirosra sütjük.
Íme a végeredmény:
Hogy miként variálható ez az étel?
A brokkolit ízlés és kedv szerint cserélhetjük karfiolra, sárgarépára, édesburgonyára, cukkinire, padlizsánra, de akár vegyesen is összeválogathatjuk kedvenc zöldségeinket.
Ezt a viszonylag gyors, egyszerű és egészséges kaját ebédre és vacsira egyaránt ajánljuk!
Jó étvágyat! :-)