KözGázrezsó

Beizzítottuk a sütőt...

2017. február 14. - berc

...pontosabban a gázrezsót - és ezzel egyúttal el is indítjuk blogunkat! Mielőtt azonban nekivágnánk, ebben a posztban röviden elmondanánk, hogy kik vagyunk és mit is szeretnénk elérni ezzel a kezdeményezéssel.

16665579_1251207618296888_9204325879643144014_o.jpg

A meglehetősen kreatív név igazából magában hordozza a blog esszenciáját: Közgázos (Corvinusos) hallgatók alkotjuk a szerkesztőséget, és egy, a főzés tematikája köré épülő bloggal szeretnénk elérni hallgatótársainkat, hogy segítsük őket a konyhában. Tehát alapvetően ez egy blog egyetemistáktól egyetemistáknak a főzésről - ugyanakkor természetesen egy picit sem fogunk megsértődni, ha az olvasótáborunkat mások is alkotják, még az is lehet, hogy örülünk majd neki.

És akkor a tartalomról. Fontos, hogy nem szeretnénk az 1000+1. recepteket megosztós oldal lenni, ezért két alapvető irányból közelítjük meg a témát:

- NEM csak receptek lesznek, sőt! A főzés, sütés témájában mindent el tudunk képzelni, legyenek azok akár tippet-trükkök, hogyan ne csináld gyűjtések, de tervezünk kreatív és viccesebb posztokat is - ugyanakkor lelőni nem szeretnénk semmit, kell a meglepetés is ugyebár. Fontos még, hogy blogunkhoz kapcsolódik egy Facebook oldal is, illetve a Pinteresten is megtaláltok - és míg itt a blogon inkább a hosszabb, tartalmasabb cikkek lesznek, a másik két oldalon a megosztott képek/videók stb. is helyt fognak kapni.

- a célcsoportunkat figyelembe véve (illetve a saját főzőtudományunk és képességeink korlátait sem elfelejtve, hiszen leszögeznénk, hogy csak kedvtelésből, hobbi szinten űzzük ezt a nagyszerű tevékenységet [vagy azért, mert éppen elfogyott az otthonról hozott koszt]) fontos, hogy receptjeink az egyszerűség és megfizethetőség köré fognak épülni, hiszen ezek egyetemistaként többnyire alapkövetelmények. Ugyanakkor emellett fontosnak tartjuk, hogy próbáljunk minőségi és egészséges ételeket készíteni, ezért igyekszünk ezeket a szempontokat kombinálni receptjeinkben. A lényeg, hogy elszakadjunk a mindenki által ismert sajtos-tejfölös tésztától és párizsis zsemlétől, és próbáljunk ki valami újat, finomat, ami azonban továbbra sem komplikált és még megfizethető is. Receptjeinket pedig próbáljuk majd mindig úgy összeállítani, hogy az mindenképp személyre szabható legyen akár az elkészítés módját, akár az alapanyagokat tekintve - igyekszünk is majd mindig jelezni, hogy mit/hogyan lehet máshogy is akár elkészíteni.

Nem is szaporítanánk tovább a szót, kövessetek minket bátran a Facebookon és Pinteresten, aztán nemsokára jövünk az első igazi bejegyzésünkkel és receptötleteinkkel - addig is csapjunk a lecsóba! (Csak aztán ki ne fröccsenjen.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazrezso.blog.hu/api/trackback/id/tr9212258224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása