KözGázrezsó

Tökéletes vacsira: avokádókrém

2017. február 16. - berc

16722707_10207166547515886_3768285108597241432_o.jpg"Nah szép, előbb azt írják, hogy egyetemistáknak, meg hogy olcsó, meg hogy egyszerű, erre rögtön egy ilyennel jönnek? Hagyjuk már!" - gondolhatnátok mélyen tisztelt olvasóink, ugyanakkor had győzzelek meg Titeket arról, hogy bizony egy avokádókrém tökéletes lehet egy egyetemistának vacsira (vagy bármire). Sorolom az érveimet:

Olcsó. Bizony, ez egy tök olcsón kihozható kaja, az egyetlen alapból kötelező hozzávaló, ami kicsit húzósabb, az az avokádó, hiszen darabját 350 Ft körül szokták árulni (amúgy már a legtöbb boltban kapható, nem kell elbattyogni messzire miatta), ugyanakkor elég sokszor ki lehet fogni akciósan (én speciel sosem tervezem el előre, hogy ez lesz a vacsi, ha épp látom, hogy leárazták, akkor lecsapok rá), amikor is 200-ért is lehet már kapni, és bizony egy szemből is lehet annyi krémet csinálni, ami elég egy-két evésre. Minden más hozzávaló tök alap, lásd később.

Egyszerű. Persze, lehet bonyolítani, lehet botmixerezni, hogy még krémesebb legyen, de alapvetően csak ki kell kanalazni az avokádót, villával összenyomkodni és összekeverni a többi hozzávalóval, és meg is vagyunk, lehet kenni pirítósra vagy akármire.

Aztán persze előnye még, hogy egy kis változatosságot visz az étrendükbe, meg egészséges is, meg hát rohadt finom. (Persze elhiszem, hogy nem mindenkinek, de tényleg érdemes kipróbálni, ha még nem volt szerencsétek hozzá.)

És akkor a lényeg: hogyan csináljuk? Namármost, az első posztban mondtuk, hogy itt nem egy receptoldalt akarunk létrehozni, ezért pontosan kimért alapanyagokat felsoroló listákat és lépésről-lépésre való leírásokat se itt keressetek, mi inkább a variációs lehetőségeket akarjuk bemutatni, illetve ötleteket adni, hogy minek álljatok neki nyugodtan egy könnyű vacsihoz. De persze hoztam segítséget, videós formában:

- ha még nem láttál avokádót, azt sem tudod, hogy a héját kell-e enni, vagy a magját, akkor tessék, itt egy két perces how to videó
- itt pedig egy segítség, hogy hogyan tudsz pont tökéletesen érett avokádót venni (ami sajnos nehéz, az éretlen túl kemény lesz, nem fogod tudni villával összenyomkodni, a túlérett meg nem lesz finom)
10.jpgTippek, ötletek, variációk: tényleg hatalmas előny, hogy rengetegféleképpen összeállíthatjátok a kencét. Fogjátok az avokádó, csavartok bele lime-ot (vagy citromot), ízesítitek sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával/(lila)hagymával, aztán hogy krémes legyen, (meg azért legyen több belőle), tehettek bele tejföl vagy yoghurtot (vagy felesben is mehet), de passzol hozzá a krémsajt is, sőt, akár mustárral is lehet ízesíteni. Keverhetitek krémesre, vagy hagyhatjátok darabosra, és dobhattok még bele vágott paradicsomot (bár annak várjuk még a szezonját ugye). Aztán hogy ezt vacsira eszitek pékáruval, pirítóssal, vagy rágcsának és nachosszal tunkoljátok, az már teljesen rátok van bízva.

Kiindulásnak pár tök egyszerű recept, de tényleg merjetek kísérletezni, megéri!

- guacamole - a darabos, paradicsomos fajta
- a krémes, tejfölös/krémsajtos fajta

Ez pedig az én kreálmányom, ami lime-mal, lilahagymával, fokhagymával és felesben tejföllel-yoghurttal készült:9.jpg(És ilyen persze a blogger sors, papolok az avokádó vásárlásáról, erre pont belefutottam egy éretlenbe - ezért is darabos, illetve a fenti alapanyagos képen is látszik. De legalább finom volt!)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazrezso.blog.hu/api/trackback/id/tr8612264130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása